Hírek a nagy világban,(sportok,általános) News in the big world.

Ezen az oldalon a főbb hírekről olvashattok amiket megéri elolvasni,sportokról is olvashattok mint pl a foci,kézilabda

Mindennapi élet!

 

Majdnem egymillió embert evakuáltak a vihar miatt!

Hat évtized legerősebb vihara.

Orkán erejű szelet hozott, és felhőszakadást zúdított a közelgő Csan-Hom tájfun szombatra virradó éjjel a kelet-kínai Csöcsiang tartományra. A rendkívüli időjárás miatt repülőjáratok százait kellett törölni, és autópályákat is lezártak.

Péntektől szombat reggelig a tartomány kilenc megyéjében jegyeztek fel 100 milliméternyinél több csapadékot, Szanmen megye Lajao településre pedig 404 milliméternyi eső hullott az elmúlt egy napban.

Több mint hatszáz repülőjáratot töröltek, távolsági buszjáratok ezreit nem indították el, és az összes utasszállító hajójárat közlekedését is felfüggesztették.

Ez már idén a kilencedik

A csöcsiangi hatóságok helyi idő szerint szombat reggel 8 óráig 960 ezer embert evakuáltak a kelet-kínai tartomány veszélyeztetett part menti térségeiből, és csaknem harmincezer hajót parancsoltak vissza a kikötőkbe.

A Csan-Hom tájfun, amelyet a Fülöp-szigeteken Falconnak neveztek el, az idén már a kilencedik trópusi vihar a Csendes-óceán térségében.

Japánban pénteken jelentős fennakadást okozott a közlekedésben, több helyről áramkimaradásokat jelentettek, Okinava prefektúrában legalább húszan megsérültek.

 

A Fülöp-szigeteken korábban harminc ember halálát követelte az ítéletidő, hét embernek pedig nyoma veszett.

Egyes számítások szerint ez a tájfun lehet az elmúlt több mint hat évtized legerősebb vihara Csöcsiang tartományban.

A „szupertájfun” érkezése miatt Sanghajban is óvintézkedéseket léptettek életbe.

 2015.07.13 N'sitW

 

 

 

Fegyveres túszejtés Franciaországban

 

Tizennyolc túszt tartottak fogva néhány órán át fegyveres bűnözők a francia főváros környékén. Állítólag „csak” rablást terveztek. A rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy terrorakcióról van szó.Három fegyveres ejtett túszokat a Párizs közeli Villeneuve-la-Garenne-ben hétfő reggel, de az alkalmazottakat néhány órával később sikerült kiszabadítania a francia rendőrség terrorelhárító részlegének (RAID). A kisváros bevásárlóközpontjában található Primark ruházati bolt alkalmazottja 7 óra körül küldött sms-t egy ismerősének arról, mi történt. A túszejtők előtte fél órával hatoltak be.

A Le Parisien szerint 18 embert tartottak fogva. A lap szemtanúkat is idézett, akik szerint a túszejtők fel voltak fegyverezve.

 Egy rendőrségi forrás szerint az akció eredetileg fegyveres rablásnak indult, és nincs bizonyítékuk arra, hogy terrorakcióról van szó. A Sputnik News azt írja, az egyik túszejtő az üzlet alkalmazottja.

2015.07.14 N'sitW



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 3
Heti: 9
Havi: 9
Össz.: 3 625

Látogatottság növelés
Oldal: Általános Hírek
Hírek a nagy világban,(sportok,általános) News in the big world. - © 2008 - 2024 - news-in-the-world.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »